Den grænseløse vækst
Den korte vækst
Den grønne vækst
Den arbejdsløse vækst
Klimaforhandlingernes historie
Klimaforhandlingernes historie
Danmark uden fossile brændslet
Lokal energiomstilling
Fremtidens energiforsyning
Biografen
Solvarme
Geotermisk energi
Solceller
Vindenergi
Bølgeenergi
Biomasse
Biogas
Jordens klima, 2016
Den menneskeskabte drivhuseffekt, 2016
Den globale opvarmning, Konsekvenserne, 2016
Den globale opvarmning vil ramme verdens fødevareforsyning
10. november 2001
Høstudbyttet af verdens vigtigste afgrøder kan falde med op til 30% på grund af den globale opvarmning, siger en ny rapport fra FN’s Miljøprogram, UNEP. Rapporten blev frigivet ved de internationale klimaforhandlinger i Marokko i sidste uge. I rapporten siges bl.a., at forskere har fundet beviser for, at stigende temperaturer kan skade vitale afgrøder som hvede, ris og majs, og at nye undersøgelser viser, at udbytterne, specielt i troperne, vil kunne falde med så meget som 10% for hver grad, temperaturen stiger.
Ifølge IPCC (FN’s Klimapanel) vil gennemsnitstemperaturen i de tropiske områder stige med ca. 3 grader celsius i løbet af de næste 100 år, hvis vi ikke nedsætter udledningerne af drivhusgasser. Milliarder af menneskers overlevelse i de tropiske områder afhænger af afgrøder som ris, majs og hvede.
Højere temperaturer kan betyde, at man flytter dyrkningen op i højereliggende bjergområder, hvor det kan true i forvejen følsomme skovområder og dyreliv.
Kilde:
Klimaforhandlingerne i Paris