Den grænseløse vækst
Den korte vækst
Den grønne vækst
Den arbejdsløse vækst
Klimaforhandlingernes historie
Klimaforhandlingernes historie
Danmark uden fossile brændslet
Lokal energiomstilling
Fremtidens energiforsyning
Biografen
Solvarme
Geotermisk energi
Solceller
Vindenergi
Bølgeenergi
Biomasse
Biogas
Jordens klima, 2016
Den menneskeskabte drivhuseffekt, 2016
Den globale opvarmning, Konsekvenserne, 2016
Den globale opvarmning vil uddybe fødevarekrisen
29. september 2005
Klimaændringerne truer med at udsætte endnu flere mennesker end før antaget for risikoen for sultkatastrofer allerede i løbet af de næste 50 år, viser ny forskning.
På en konference i Dublin sagde klimaforskere, at ændringer i temperaturer og nedbørsmønstre kan medføre, at 50 millioner flere mennesker må kæmpe for at få nok mad. Mange af disse mennesker vil befinde sig i Afrika. Hvis vi regner med, at ca. 500 millioner mennesker i dag er i fare for at opleve sult, så vil det tal stige med ca. 10 procent ved midten af dette århundrede, fortalte en af de tilstedeværende forskere, professor Parry fra det britiske Hadley Centre for Climate Prediction. Og det er forudsat, at udbyttet af de vigtigste afgrøder stiger som følge af den forhøjede koncentration af CO2 i atmosfæren. Ellers kan situationen blive endnu værre.
Desværre kan det netop vise sig at blive tilfældet. Nye forskningsresultater fra University of Illinois i USA viser, at udbyttet af de fleste afgrøder kun bliver øget halvt så meget, som man hidtil har forventet. Og når det drejer sog om majs, som er den afgrøde, der – målt i tons – dyrkes mest af på verdensplan, ses der slet ingen øgning af udbyttet.
Resultaterne stammer fra såkaldte Free Air Concentration Experiments, hvor forskelllige afgrøder udsættes for forhøjede koncentrationer af CO2 under omstændigheder, der så meget så muligt ligner de betingelser, som planterne normalt udsættes for på marken.
Kilder:
Klimaforhandlingerne i Paris