Fremtidensenergiforsyning1
Fremtidensenergiforsyning2

Den grænseløse vækst

Den korte vækst

Den grønne vækst

Den arbejdsløse vækst

Klimaforhandlingernes historie

Klimaforhandlingernes historie

Danmark uden fossile brændslet

Lokal energiomstilling

Fremtidens energiforsyning

item25

Biografen

Solvarme

Geotermisk energi

Solceller

Vindenergi

Bølgeenergi

Biomasse

Biogas

Jordens klima, 2016

Den menneskeskabte drivhuseffekt, 2016

Den globale opvarmning, Konsekvenserne, 2016

item24
item35
item40
item39
item38
item37
item23
item3
solvarmefilm
Geotermi
Solceller
VindkraftiDanmark
Blgeenergi
Biomasse

Kraftigere nedbør kommer til at koste

27. marts 2006

Klimaet et ved at ændre sig som en konsekvens af den globale opvarmning. Og det er også noget, vi kan mærke i Danmark, selv om det er i betydeligt mindre målestok end mange andre steder i verden.

En af de mærkbare konsekvenser er en tydelig stigning i antallet af voldsomme regnskyl. Den første undersøgelse af sin art i Danmark viser, at antallet af skybrud er taget til med 20-25% i løbet af de sidste 25 år. Udviklingen er for så vidt ikke nogen overraskelse for forskerne, for et mere ekstremt klima med bl.a. nye nedbørsmønstre er længe blevet forudsagt vil blive en konsekvenes af den globale opvarmning. Men det overrasker de danske forskere, at udviklingen er gået så hurtigt, som undersøgelsen viser. Projektleder Karsten Arnbjerg udtaler til Politiken, at det er overrraskende, at ændringerne allerede nu er så markante. Det er en udvikling, man troede villle indtræde i løbet af de næste 100 år.

Fortsætter antallet af voldsommme skybrud med at stige, hvad alt tyder på, vil det blive dyrt. Det stigende antal skybrud forårsager allerede nu oversvømmede kloakker mange steder, og disse vil i lavtliggende bydele blive større og større, medmindre kommunerne allerede nu begynder at gøre noget ved situationen. Udviklingen kræver bl.a., at gamle kloakledninger skal renoveres i et større omfang og hurtigere, end man hidtil har regnet med, og de nye kloakledninger skal kunne klare mere vand.

Også forsikringsselskaberne og villaejere kan allerede nu mærke ændringer på grund af flere oversvømmede kældre. Så selvom Danmark i det mindste i første omgang ikke er blandt de lande, der bliver hårdest ramt af den globale opvarmning, vil det i stigende grad ramme os på pengepungen.

Kilde:

DR Nyheder, 13. marts 2006
 

item37a
Fremtidensenergiforsyning3
cpfilm1a

Klimaforhandlingerne i Paris

VEDanmarksamlet
item26
item27
item28
item33 item32 item31 item30 item22 item21 item20 item19 item18 item17 item16 item15 item14 item13 item12 item11 item10 item9 item8 item7 item5 item4 item3a item2a