Fremtidensenergiforsyning1
Fremtidensenergiforsyning2

Den grænseløse vækst

Den korte vækst

Den grønne vækst

Den arbejdsløse vækst

Klimaforhandlingernes historie

Klimaforhandlingernes historie

Danmark uden fossile brændslet

Lokal energiomstilling

Fremtidens energiforsyning

item24

Biografen

Solvarme

Geotermisk energi

Solceller

Vindenergi

Bølgeenergi

Biomasse

Biogas

Jordens klima, 2016

Den menneskeskabte drivhuseffekt, 2016

Den globale opvarmning, Konsekvenserne, 2016

solvarmefilm
Geotermi
Solceller
VindkraftiDanmark
Blgeenergi
Biomasse

Tørke vil lægge store områder øde

12. februar 2016

Den globale opvarmning er begyndt at tage fart, og det kan de netop afsluttede klimaforhandlinger ikke bremse for. Det vil ifølge eksperterne medføre voldsomme ændringer allerede i løbet af de kommende årtier som følge af udbredt tørke.

Og det er allerede begyndt. Californien er ramt af tørke, der foreløbig har varet i fire år, og der er frygt for, at grundvandet snart er brugt op.

Omkring Middelhavet breder ørkenlignende landskaber sig, og eksperterne forventer både længere og mere omfattede tørkeperioder i løbet af de kommende årtier. Også Mellemøsten, Australien, Sydamerika og Sydøstasien kan forvente mere tørke.

 

Tørke rammer landbruget

Mere udbredt tørke vil gå hårdt ud over landbruget. Og det vil være høsten i områder, hvor landbruget er teknisk højt udviklet som i Danmark, som er særlig udsat for at blive ramt af hyppigere tørke og højere temperaturer, og den effekt er allerede taget til, siger forskere.

Det er specielt i de vestlige lande, at landbruget har bevæget sig i retning af en mere ensartet produktion. Samtidig bruger det industrialiserede, intensive landbrug væsentlig mere vand, end l det mindre industrialiserede landbrug i f.eks. Sydamerika og Asien.

Forskerne forventer, at områder som Nordamerika, Europa og Australien kan forvente en nedgang i høstudbyttet på næsten 20 procent i tørkeperioder. Tallet er 12 procent for Asien og 9 procent for Afrika, mens Latinamerika ikke vil opleve en nedgang i høsten. Tallene er gennemsnit og betyder ikke, at f.eks. dele af Afrika ikke kan blive meget hårdt ramt af tørkeperioder.

 

Kilder:

Eksperter: Tørke vil lægge store områder øde
TV2 Nyheder, 25 juni 2015

Intensivt korn bukker under for tørke og varme
Ingeniøren, 11 januar 2016

topmenu
fffree
Vkstfilm1
Vkstfilm2
Vkstfilm3
Vkstfilm4
Biogasfilm
Fremtidensenergiforsyning
cpfilm1
klimaforhandling

Klimaforhandlingerne i Paris

VEDanmarksamlet
item25
item26
item27
item22 item21 item20 item19 item18 item17 item16 item15 item14 item13 item12 item11 item10 item9 item8 item7 item5 item4 item3 item2 item33 item32 item31 item30