Fremtidensenergiforsyning1
Fremtidensenergiforsyning2

Den grænseløse vækst

Den korte vækst

Den grønne vækst

Den arbejdsløse vækst

Klimaforhandlingernes historie

Klimaforhandlingernes historie

Danmark uden fossile brændslet

Lokal energiomstilling

Fremtidens energiforsyning

Biografen

Solvarme

Geotermisk energi

Solceller

Vindenergi

Bølgeenergi

Biomasse

Biogas

Jordens klima, 2016

Den menneskeskabte drivhuseffekt, 2016

Den globale opvarmning, Konsekvenserne, 2016

solvarmefilm
Geotermi
Solceller
VindkraftiDanmark
Blgeenergi
Biomasse

De fossile brændslers dom

26. maj 2016

Vi er allerede meget tæt på, at vi skal standse al afbrænding af fossile brændsler, hvis vi skal holde den globale opvarmning under 2 grader. Over 2 grader begynder klimaændringer ifølge klimaforskerne for alvor at blive kritiske, men alligevel fortsætter vi med at forske efter nye fossile reserver af kul, olie og naturgas. Der er endnu ingen tegn på, at der for alvor bliver sat en stopper for galskaben. Mange mener, at vi ikke kal klare os uden kul, olie og naturgas, og at det er nødvendigt for vores samfund at blive ved med at bruge disse energiressourcer.

Men hvad ser der egentlig, hvis vi fortsætter med at afbrænde jordens fossile energiressourcer indtil den dag, hvor der ikke er mere tilbage. Et hold forskere har undersøgt, hvad konsekvenserne vil blive. Og resultatet er skræmmende. De fossile brændsler dom over den menneskelige civilisation vil blive hård. Jordens gennemsnitstemperatur vil stige omkring 18 grader i løbet af de næste tre hundrede år. Det vil betyde, at det meste af planeten vil blive ubeboelig for mennesker. Der vil simpelthen blive for varmt til at vi kan leve der. Kun nogle smalle områder på de nordligste og sydligste breddegrader vil være egnet til at leve i.

Og det meste af det beboelige område vil sandsynligvis ligge under vand. Temperaturen ved polerne vil nemlig stige til at niveau, der vil få både den grønlandske indlandsis og Antarktis iskappe til at smelte. Det vil få havet til at stige mellem 60 og 70 meter.

Den fremtid, de få overlevende kan se frem til, svare klimamæssigt til den tid, hvor dinosaurerne herskede over jorden for omkring 65 millioner år siden. Næppe en fremtid, nogen ønsker sig. Dem der mener, at de fossile brændsler stadig har en fremtid, skulle måske tænke sig om en ekstra gang.

 

Kilder:

Burning all fossil fuels could lead to global warmth not seen in 65 million years?
USA TODAY, 23 maj 2016

topmenu
fffree
Vkstfilm1
Vkstfilm2
Vkstfilm3
Vkstfilm4
Biogasfilm
Fremtidensenergiforsyning
cpfilm1
klimaforhandling

Klimaforhandlingerne i Paris

Klimaforhandlinger2Paris
VEDanmarksamlet
item24
item25
item26
item22 item21 item20 item19 item18 item17 item16 item15 item14 item13 item12 item11 item10 item9 item8 item7 item5 item4 item3 item2 item33 item32 item31 item30